DET PERSONLIGE

PORTRÆT

12 UGERS INTENSIV MASTERCLASS

DET PERSONLIGE PORTRÆT

UDSOLGT! Vi offentliggør snart datoer for næste hold

12-ugers top intensiv Masterclass for dig, som vil skubbe grænserne for dit personlige portrætfotografi

Hvad indeholder Masterclassen?

 

Masterclassen er et intensivt forløb på 12 uger bestående af både fysiske workshops og online møder.

 

I løbet af de 12 uger mødes vi 8 dage over 4 weekender, hvor du bliver undervist i følgende 4 trin:

Hvorfor bør DU seriøst overveje at deltage?
Du ved allerede, at evnen til at fotografere portrætter, der brænder igennem og skiller sig ud, er et ‘must’, hvis du vil være synlig som fotograf i dag.
 
Det er en af de vigtigste færdigheder, du skal udvikle, hvis du vil skabe bedre resultater som fotograf.
 
Denne workshop giver dig alle de grundliggende kompetencer der er nødvendige hvis du vil løbe fra konkurrenterne og skabe en unik profil for dig selv!
Så spørg dig selv …
Er kvaliteten af dine portrætter i top? 

Eller er der plads til forbedring?
 
Vil du udvikle din egen unikke tilgang, styrke din visuelle signatur og sikre et markant løft i udtrykket i dine portrætter?
 
Og ønsker du at blive (endnu) skarpere til at fotografere fortællende portrætter, der brænder igennem, skiller sig ud – og er meget personlige?

Tag med på 12 ugers Masterclass!

Men skynd dig at tilmelde dig ...

Og hvorfor så det?
Af 3 vigtige grunde:

1. Der er kun plads til et begrænset antal deltagere på workshoppen!
2. Vi holder kun denne Masterclass 1 gang om året.
3. Du kan anvende værktøjerne straks og begynde at lave bedre portrætter med det samme.

SÅDAN ER "DET PERSONLIGE PORTRÆT" BYGGET OP

DET PERSONLIGE PORTRÆT
 MODUL 1

 

MIT PERSONLIGE BILLEDSPROG
MODUL 1: MIT PERSONLIGE BILLEDSPROG

Vi starter workshoppen med et personligt portfolio review, hvor vi finder de unikke elementer i dit arbejde og giver dig input til, hvordan du skærper dit fotografiske blik og udvikler din personlige stemme.


Undervejs laver vi en række oplæg og diskussioner omkring fotografiet som kunst og udtryksform og viser eksempler på fotografer, der har arbejdet med et personligt udtryk igennem deres fotografi.


Helga Theilgaard indvier dig i de kunstneriske overvejelser, der danner grundlag for arbejdsprocessen bag hendes værker.


På det første trin i Masterclassen fokuserer vi altså på, hvordan du arbejder med dit billedsprog og gør det nærværende.


Du bliver mere bevidst i dit arbejde med dit personlige fotografi – og lærer at bruge dig selv, så du fremover kan lave billeder, der betyder noget for dig.

DET PERSONLIGE PORTRÆT
 MODUL 2

 

LYSETS MAGI
MODUL 2: LYSETS MAGI

Over to dage løfter vi kvaliteten af dine portrætter med en række metoder og værktøjer, der øger din bevidsthed om, hvordan du bruger og kontrollerer lysets magi i dit arbejde med at portrættere et menneske.

 

Dagene er af teknisk karakter, hvor lyset står i centrum. Vi ser på en række visuelle referencer, som vi tester og ser på, hvorfor lyset er afgørende for stemningen og fortællingen i dit billede.

 

Du lærer om det formgivende lys, lysretninger og belysningskontrast, så du kan træffe en række bevidste valg under dine optagelser. Og du lærer, hvordan du skaber smukke og stemningsfyldte portrætter, der skiller sig ud og løfter sig over gennemsnittet.

 

Vi arbejder hands-on. Som deltager er du konstant engageret – både som model, fotograf og assistent. Gennem en række demonstrationer viser vi, hvordan vi arbejder og gennemgår de forskellige lyssætninger i detaljer, så du har overblik og en køreplan for, hvordan du selv skal gøre, næste gang du tager et portræt.

DET PERSONLIGE PORTRÆT
 MODUL 3

 

DET INTIME PORTRÆT – PERSONINSTRUKTION
MODUL 3: DET INTIME PORTRÆT - PERSONINSTRUKTION

På tredje trin af Masterclassen arbejder vi med, hvordan du fanger det magiske øjeblik, hvor essensen af en person afsløres.

 

Som portrætfotograf skal du mestre en række færdigheder for at skabe en følelse af intimitet og etablere kontakt med din model.

 

På to intensive dage bliver du udfordret og præsenteret for en række metoder til at få et andet menneske til at åbne sig for dig.

 

Du lærer, hvordan du konkret arbejder med personinstruktion som værktøj til at få din portrætperson til at give det præcis det udtryk, du ønsker. Et udtryk som er ægte og vedkommende.

 

Undervejs får du en række øvelser og opgaver, hvor du selv fotograferer og prøver de forskellige metoder af i praksis. Du får naturligvis feedback på din proces og dine portrætter undervejs.

 

Du vil opnå at blive mere bevidst i dit arbejde med at portrættere et menneske – og du lærer at udnytte flow og moment, så du fremover kan

DET PERSONLIGE PORTRÆT
 MODUL 4

 

 PHOTOSHOP FOR PORTRÆTFOTOGRAFER
MODUL 4: PHOTOSHOP FOR PORTRÆTFOTOGRAFER

På det sidste trin af Masterclassen har vi skarpt fokus på, hvordan du gennem retouch og billedbehandling løfter dine færdige portrætter til nye højder og skiller dig ud fra mængden.

 

Det er vigtigt, at det færdige portræt afspejler dit arbejde og den fortælling, du ønsker at formidle. For selvom du lærer lyslægning og personinstruktion, skal du stadig have de tekniske kompetencer, som kræves for at levere færdige billeder i en god kvalitet.

 

Vi analyserer en række fotografier i forhold til motiv, farveholdning, kontrast, komposition og lyslægning og ser på, hvordan de valg, vi træffer under optagelsen, kan forstærkes i efterbehandlingen.

 

Vi gennemgår best practices og workflows, optimal RAW konvertering og kigger på, hvordan vi takler typiske udfordringer såsom lav farvekontrast, hudtoner under høj iso og blandingslys. Du får også demonstreret specielle teknikker til sort/hvid konvertering, retouchering af hud og efterkopiering af portrætter.

 

Udgangspunktet er at skabe billeder, som virker naturlige, selvom de til tider er meget retoucherede. Michael er med sine mange års erfaring, ekspert i at understøtte fotografens fortælling med en nænsom billedbehandling, som indgår “usynligt”, men er helt afgørende for det færdige billede.

Hvad er dit udbytte af Masterclassen?

[continuous-announcement-scroller group=""]

Hvad kan du forvente af Masterclassen?

HT_logo_cropped_32x44
Skub grænserne – og find din unikke stil

På workshoppen arbejder vi både med traditionelle og utraditionelle måder at lave portrætter så du udvikler din egen stil.

HT_logo_cropped_40x55
Løft kvaliteten af det færdige billede med den rigtige efterbehandling

Du lærer, hvordan du gennem retouch og billedbehandling løfter dine færdige portrætter til nye højder og skiller dig ud fra mængden.

HT_logo_cropped_32x44
Lær personinstruktion – og få autentiske udtryk

Du lærer hvordan du bruger personinstruktion til at åbne dine portrætmodeller og oplever den fantastiske fornemmelse det er at mærke, at DU har kontrollen til at få præcis det udtryk, du ønsker!

HT_logo_cropped_32x44
Løs udfordrende opgaver – og find DIN personlige tilgang

På Masterclassen bliver du stillet opgaver, der udfordrer dig gennem eksperimenter med idéer, teknikker og tilgange. Afhængigt af resultatet af dine fotograferinger definerer vi sammen en klar retning for DIT fotografi.

HT_logo_cropped_32x44
Behersk lyset magi – og transformer din fortælling

Vi viser dig, hvordan du helt konkret skal gribe det an, når du bygger en belysning op i studiet. Så du kan styre helt præcist hvordan du bruger lyset til at fortælle om din portrætperson.

HT_logo_cropped_32x44
Et intensivt program der rykker dig

Masterclassen veksler mellem oplæg, demonstration af lys, personinstruktion og billedbehandling, fotografering af øvelser og opgaver, foredrag, diskussion og billedevaluering.
Så du hele tiden bliver inspireret og hold til ilden!

Skub grænserne – og find din unikke stil -

På workshoppen arbejder vi både med traditionelle og utraditionelle måder at lave portrætter så du udvikler din egen stil.​

Lær personinstruktion – og få autentiske udtryk -

Du lærer hvordan du bruger personinstruktion til at åbne dine portrætmodeller og oplever den fantastiske fornemmelse det er at mærke, at DU har kontrollen til at få præcis det udtryk, du ønsker!

Behersk lyset magi – og transformer din fortælling -

Vi viser dig, hvordan du helt konkret skal gribe det an, når du bygger en belysning op i studiet.
Så du kan styre helt præcist hvordan du bruger lyset til at fortælle om din portrætperson.

Løft kvaliteten af det færdige billede med den rigtige efterbehandling -

Du lærer, hvordan du gennem retouch og billedbehandling løfter dine færdige portrætter til nye højder og skiller dig ud fra mængden.

Løs udfordrende opgaver – og find DIN personlige tilgang -

På Masterclassen bliver du stillet opgaver, der udfordrer dig gennem eksperimenter med idéer, teknikker og tilgange.
Afhængigt af resultatet af dine fotograferinger definerer vi sammen en klar retning for DIT fotografi.

Et intensivt program der rykker dig -

Masterclassen veksler mellem oplæg, demonstration af lys, personinstruktion og billedbehandling, fotografering af øvelser og opgaver, foredrag, diskussion og billedevaluering. <br>Så du hele tiden bliver inspireret og hold til ilden!

Herudover lærer du alt dette (og meget mere):

Hør mere om workshoppen her :

Play Video

DET SIGER TIDLIGERE DELTAGERE FRA ANDRE WORKSHOPS:

…det var megafedt!

Jeg har deltaget i Det personlige portræt 12-ugers Masterclass og jeg kunne tydeligt se en hurtig udvikling i mine egne portrætter efterfølgende. Det var megefedt! Helga og Michael udviste begge stor indlevelse, humor, kompetencer og professionalisme i hele forløbet. Kan bestemt anbefales.

Vibe Juul Sannig
Fotograf
Intense, kompetente og inspirerende

I er intense, kompetentente og inspirerende som undervisere, og jeg har virkelig fået øjnene op for alle detaljerne. Tak for en fantastisk workshop.

Redaktør på Frederiksborg Amts Avis
Lars Sandager Ramlow
Der findes ingen bedre

Hvis det personlige portræt er den disciplin, du gerne vil mestre, skal du vælge Helga Theilgaard som underviser. Hun giver sig selv, og du opdager efter forløbets afslutning, hvor meget du har rykket dig, fordi du var med. Som portrætfotograf er Helga stilsikker, erfaren og risikovillig. Der findes ingen bedre.

Anette Ejsing
Fotograf
Kan nu portrættere hvem som helst

Helga som underviser er enormt dynamisk og imødekommende, men også med en god kant. Man får ikke lov til at hvile på laurbærbladene og kommer ud af sin komfortzone. Jeg har fået mange nye værktøjer til at fotografere, og nu føler jeg, at jeg kan portrættere hvem som helst

Simon Skipper
Fotojournalist
Har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to

Denne workshop kan jeg kun anbefale på det varmeste – det har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to, og øget glæden ved at arbejde med portrættering af mennesker. Tak for nogle spændende dage.

Inger Ulrich
Fotograf
På eliteniveau

Det er på et eliteniveau. Det har ikke været under det, jeg har oplevet på akademiet – det har det bestemt ikke. Det er jo en stor, stor tilfredsstillelse, fordi jeg havde nogle mål, da jeg startede, men jeg har da ikke turde tro på, at det sådan kunne lade sig gøre, sådan helt ud og hele vejen igennem.

Carsten Krogstrup
Billedkunstner
Udfordret kreativt og følelsesmæssigt

Det har været en utrolig lærerig uddannelse, hvor jeg er blevet udfordret både kreativt og følelsesmæssigt på, hvordan jeg oplever, skaber og tænker fotografi. Hvis du elsker og brænder for fotografi, for at blive udfordret, for at skabe billeder med en historie og mening, og for at få undervisning, der er på et højt og seriøst niveau, skal du tilmelde dig en workshop.

Linea Hansen Høiby
Fotograf
Jeg er gået fra 1 til 1000

Jeg tror, jeg gik fra 1 til 100, da jeg første gang tog en workshop hos Helga. Nu med denne Master i Portrætfotografi er jeg nok nærmere 1000. Undervisningen er spændende og utrolig lærerig på alle fronter, gode opgaver, og efterkritikken er virkelig brugbar. Jeg kan kun anbefale at deltage, hvis man vil videreudvikle sig, flytte sine grænser og ud, hvor man ikke altid kan bunde.

Ingrid Riis
Fotograf
Der findes ikke noget tilsvarende

Uddannelsen har på én gang været spændende, provokerende og grænseoverskridende, men ikke mindst meget, meget lærerig. Det er et år med intens undervisning af to utroligt dygtige undervisere, der skubber, rykker og flytter dig som fotograf. Hvis du har behov for at udvikle dig selv fotografisk, findes der ikke noget tilsvarende.

Jiri Thomas
Fotograf
En kæmpe værdi for min virksomhed

I min hverdag som freelancer er jeg meget alene, og det har været godt at indgå i et kreativt samlende miljø over en længere periode med kompetent undervisning. Jeg føler mig bedre rustet til min hverdag som freelancefotograf efter at have deltaget på uddannelsen, og det har en kæmpe værdi for min virksomhed.

Cæciliie Philipa Vibe Pedersen
Fotojournalist
Den største øjenåbner

Det som har været sådan den aller største øjenåbner for mig, har været personinstruktionen. Det har jeg simpelthen elsket. Det er sindssygt hårdt, mega grænseoverskridende, men også noget som jeg bare har fået lyst til at arbejde helt vildt meget videre med.

Elsebeth Spangsberg
Fotograf og stylist

Praktisk information

Antal:

12 deltagere. 

 

Vi underviser kun i små hold, da vi vægter tiden til den enkelte deltagers proces og den personlige evaluering undervejs højt.

 

Sted:

Kigkurren 8G, 3. th., 2300 København S.

 

Hvornår: 

Datoer for næste hold offentliggøres efterår 2022


Spørgsmål: 

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at ringe på 26 84 40 43 eller skrive på mail@helgatheilgaard.dk

Masterclassen er for dig, som:

Er vild med fotografi og visuel udvikling
Drømmer om at skabe personlige, fortællende portrætter
Brænder for at gå i detaljen med hele processen i 12 uger

 

HER ER HVAD DU FÅR…

VÆRDI I ALT 39.286 KR + MOMS

DU BETALER KUN…

EARLY BIRD PRIS 11.999 KR + MOMS!

(KAN BETALES OVER 1, 3, 6 ELLER 12 RATER)
OBS! KUN 2 PLADSER TILBAGE

 

BETALINGSMULIGHEDER

1 rate (39.268 + moms.) à kr. 11.999 + moms

3 nemme rater à kr. 4.100 + moms

6 nemme rater à kr. 2.100 + moms

12 nemme rater à kr. 1.100 + moms

Den første rate bliver trukket ved tilmelding og den næste rate bliver trukket med 30 dages mellemrum.

THEILGAARD ACADEMY

OM HELGA THEILGAARD

 

Jeg er fotograf og har igennem de seneste 15 år stået bag en række markante landsdækkende udstillinger og bogudgivelser – senest med udstillingen “De Rodløse – vi der er tilbage”. 

 

Derudover arbejder jeg med formidling i kunst og fotografi gennem workshops og foredrag og har hjulpet hundredevis af professionelle, selvstændige og spirende fotografer med at definere deres fotografiske sprog og få succes med deres billeder.


Jeg er uddannet hos Fotograf for Hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana.


Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på 

 

mail@helgatheilgaard.dk eller 

telefon 26 84 40 43.

OM MICHAEL ELMKJÆR MADSEN

 

Jeg er fotograf og billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop.

 

Jeg er uddannet fotojournalist og har arbejdet som fotograf i over 20 år for magasiner, forlag og virkomheder.

 

Sideløbende hermed har jeg specialiseret mig i efterbehandling og retouchering af portrætter og finishing af fine-art prints til museer og udstillinger. 

 

Derudover arbejder jeg med egne værker.

Jeg har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS.

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på

 

info@fruit-imaging.com eller 

telefon 31 79 94 79.