DET PERSONLIGE PORTRÆT

12-ugers top intensiv Masterclass for dig, som vil skubbe grænserne for dit personlige portrætfotografi i 2022.

Har du brug for en ekstra kort afklaringssamtale?
Så er du velkommen til at booke en tid på linket her

Masterclassen er for dig, som:

 • Vil lære at personinstruere så din model får præcis det udtryk du ønsker
 • Vil lave personlige portrætter med nerve og intensitet
 • Har en ambition om at tage dine portrætter til et langt højere niveau
 • Ønsker at tiltrække nye kunder, men er i tvivl om hvordan du gør det
 • Vil udforske og forstå dit fotografiske sprog
 • Vil beherske og styre belysningsteknikker i studiet
 • Gerne vil opnå et struktureret og hurtigt teknisk workflow
 • Har mod på at udvikle dit personlige billedsprog og visuelle signatur i dit fotografi
 • Vil have målrettet undervisning i portrætretouchering og billedbehandling
 • Drømmer om at forny dine portrætter og udvikle din egen unikke stil
 • Savner at fotografere intensivt og bryde ud af din fotografiske komfortzone

Hvad indeholder Masterclassen?

Masterclassen er et intensivt forløb på 12 uger bestående af både fysiske workshops og online møder. I løbet af de 12 uger mødes vi 8 dage over 4 weekender, hvor du bliver undervist i følgende 4 trin:

  1. Mit personlige billedsprog
  2. Lysets magi
  3. Det intime portræt
  4. Photoshop for portrætfotografer

Derudover vil der være 3 livekald, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål, høre hvad de andre deltagere har brug for at udvikle og komme i dybden med din fotografiske proces.

ANDRE DELTAGERE SIGER …

´…stor indlevelse og humor`

´Jeg kunne tydeligt se en hurtig udvikling i mine egne portrætter efter, jeg deltog i de 12-ugers Masterclass Det personlige portræt. Det var megefedt! Helga og Michael udviste begge stor indlevelse, humor, kompetencer og professionalisme i hele forløbet. Kan bestemt anbefales.`
Vibe Juul Sannig, fotograf


´…et unikt indhold`

´I tilbyder en workshop med et unikt indhold. Den giver fotografer nye værktøjer til karakterfulde portrætter. Har ikke umiddelbart kendskab til andre, der tilbyder noget tilsvarende.`
Peter Mørch, fotograf


´…har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to`

´Denne masterclass kan jeg kun anbefale på det varmeste – det har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to, og øget glæden ved at arbejde med portrættering af mennesker.`
Inger Ulrich, fotograf

1. MIT PERSONLIGE BILLEDSPROG

Vi starter workshoppen med et personligt portfolio review, hvor vi finder de unikke elementer i dit arbejde og giver dig input til, hvordan du skærper dit fotografiske blik og udvikler din personlige stemme.

Undervejs laver vi en række oplæg og diskussioner omkring fotografiet som kunst og udtryksform og viser eksempler på fotografer, der har arbejdet med et personligt udtryk igennem deres fotografi. Helga Theilgaard indvier dig i de kunstneriske overvejelser, der danner grundlag for arbejdsprocessen bag hendes værker.

På det første trin i Masterclassen fokuserer vi altså på, hvordan du arbejder med dit billedsprog og gør det nærværende. Du bliver mere bevidst i dit arbejde med dit personlige fotografi – og lærer at bruge dig selv, så du fremover kan lave billeder, der betyder noget for dig.

2. LYSETS MAGI

Over to dage løfter vi kvaliteten af dine portrætter med en række metoder og værktøjer, der øger din bevidsthed om, hvordan du bruger og kontrollerer lysets magi i dit arbejde med at portrættere et menneske.

Dagene er af teknisk karakter, hvor lyset står i centrum. Vi ser på en række visuelle referencer, som vi tester og ser på, hvorfor lyset er afgørende for stemningen og fortællingen i dit billede. Du lærer om det formgivende lys, lysretninger og belysningskontrast, så du kan træffe en række bevidste valg under dine optagelser. Og du lærer, hvordan du skaber smukke og stemningsfyldte portrætter, der skiller sig ud og løfter sig over gennemsnittet. 

Vi arbejder hands-on. Som deltager er du konstant engageret – både som model, fotograf og assistent. Gennem en række demonstrationer viser vi, hvordan vi arbejder og gennemgår de forskellige lyssætninger i detaljer, så du har overblik og en køreplan for, hvordan du selv skal gøre, næste gang du tager et portræt.

3. DET INTIME PORTRÆT – PERSONINSTRUKTION

På tredje trin af Masterclassen arbejder vi med, hvordan du fanger det magiske øjeblik, hvor essensen af en person afsløres.

Som portrætfotograf skal du mestre en række færdigheder for at skabe en følelse af intimitet og etablere kontakt med din model. På to intensive dage bliver du udfordret og præsenteret for en række metoder til at få et andet menneske til at åbne sig for dig.

Du lærer, hvordan du konkret arbejder med personinstruktion som værktøj til at få din portrætperson til at give det præcis det udtryk, du ønsker. Et udtryk som er ægte og vedkommende.

Undervejs får du en række øvelser og opgaver, hvor du selv fotograferer og prøver de forskellige metoder af i praksis. Du får naturligvis feedback på din proces og dine portrætter undervejs. Du vil opnå at blive mere bevidst i dit arbejde med at portrættere et menneske – og du lærer at udnytte flow og moment, så du fremover kan fotografere et portræt, der brænder igennem.

4. PHOTOSHOP FOR PORTRÆTFOTOGRAFER

På det sidste trin af Masterclassen har vi skarpt fokus på, hvordan du gennem retouch og billedbehandling løfter dine færdige portrætter til nye højder og skiller dig ud fra mængden.

Det er vigtigt, at det færdige portræt afspejler dit arbejde og den fortælling, du ønsker at formidle. For selvom du lærer lyslægning og personinstruktion, skal du stadig have de tekniske kompetencer, som kræves for at levere færdige billeder i en god kvalitet.

Vi analyserer en række fotografier i forhold til motiv, farveholdning, kontrast, komposition og lyslægning og ser på, hvordan de valg, vi træffer under optagelsen, kan forstærkes i efterbehandlingen.

Vi gennemgår best practices og workflows, optimal RAW konvertering og kigger på, hvordan vi takler typiske udfordringer såsom lav farvekontrast, hudtoner under høj iso og blandingslys. Du får også demonstreret specielle teknikker til sort/hvid konvertering, retouchering af hud og efterkopiering af portrætter.

Udgangspunktet er at skabe billeder, som virker naturlige, selvom de til tider er meget retoucherede. Michael er med sine mange års erfaring, ekspert i at understøtte fotografens fortælling med en nænsom billedbehandling, som indgår “usynligt”, men er helt afgørende for det færdige billede.

Hvad kan du forvente af Masterclassen?

Skub grænserne – og find din unikke stil

Glæd dig til at skubbe grænserne for din personlige søgen og udforskning af portrættet som udtryk. På workshoppen arbejder vi både med traditionelle og utraditionelle tilgange og udtryk i portrættet og vægter udviklingen af dit personlige billedsprog højt.

Lær at arbejde med personinstruktion – og få autentiske, nærværende udtryk

Du lærer at arbejde med en række metoder, værktøjer og tilgange til, hvordan du bruger personinstruktion til at åbne dine portrætmodeller. Oplev den fantastiske fornemmelse det er at mærke, at DU har kontrollen til at få præcis det udtryk, du ønsker.

Behersk lyset magi – og transformer din fortælling

Vi viser dig, hvordan du helt konkret skal gribe det an, når du skal bygge en belysning op i studiet. Du lærer om lysets karakter og bliver i stand til at træffe helt bevidste valg i forhold til at skabe din fortælling, definere din persons karakter og udtrykke din personlige fotografiske stil gennem lys.

→ Opbyg din visuelle signatur – og løft kvaliteten af det færdige billede

Du lærer, hvordan du gennem retouch og billedbehandling løfter dine færdige portrætter til nye højder og skiller dig ud fra mængden. Det færdige portræt afspejler dit arbejde og den fortælling, du ønsker at formidle.

→ Løs udfordrende opgaver – og find DIN personlige tilgang

På Masterclassen bliver du stillet en række opgaver, der udfordrer dig og giver mulighed for at eksperimentere med forskellige idéer, teknikker og tilgange. Afhængigt af resultatet af dine fotograferinger finder vi sammen DIN personlige kombination af de 4 trin og definerer en klar retning for DIT fotografi.

For hvordan du skaber et fortællende portræt – et billede, der giver et syn på et andet menneskes liv.

Et intensivt program der rykker dig

Programmet veksler mellem oplæg, demonstration af lys, personinstruktion og billedbehandling, fotografering af øvelser og opgaver, foredrag, diskussion og billedevaluering. Gennem en intensiv og intim proces lærer du at se ud over de rent æstetiske aspekter af fotografering, mens du udforsker en mere personlig tilgang til dine billeder.

ANDRE DELTAGERE SIGER …

´…det var megafedt`

´Jeg har deltaget i  Det personlige portræt 12-ugers Masterclass og jeg kunne tydeligt se en hurtig udvikling i mine egne portrætter efterfølgende. Det var megefedt! Helga og Michael udviste begge stor indlevelse, humor, kompetencer og professionalisme i hele forløbet. Kan bestemt anbefales.`
Vibe Juul Sannig, fotograf

´…jeg er gået fra 1 til 1000`

‘Jeg tror, jeg gik fra 1 til 100, da jeg første gang tog en workshop hos Helga. Nu med denne masterclass er jeg nok nærmere 1000. Undervisningen er spændende og utrolig lærerig på alle fronter, gode opgaver og efterkritikken er virkelig brugbar. Jeg kan kun anbefale at deltage, hvis man vil videreudvikle sig, flytte sine grænser og ud, hvor man ikke altid kan bunde.’
Ingrid Riis, fotograf


´…fik boostet min selvtillid som fotograf`

´Undervisningen var til stor inspiration og foregik altid med smil, ærlighed og entusiasme og med en fin forståelse for den enkelte deltagers forudsætninger, niveau og målsætning. Helga og jeg havde gode udviklende samtaler, også når der var krise, hvor hun med opmuntrende konstruktiv feedback gav mig mod på og lyst til at fortsætte. Jeg er blevet meget professionelt klædt på til at arbejde videre med mit fotoarbejde og finde min egen personlige stil.`
Anette Lillevang Kristiansen, journalist

Hvad er dit udbytte ved at deltage?

 • Konkrete værktøjer til at blive en langt bedre portrætfotograf
 • Et intensivt og spændende forløb hvor du bliver holdt til ilden af to meget erfarne og passionerede undervisere
 • Du lærer unikke metoder til personinstruktion, som du ikke kan blive undervist i andre steder
 • Du skaber et markant og nyt udtryk i dit fotografi
 • Du får selvsikkerheden tilbage, hver gang du skal tage et portræt
 • Redskaber til at diskutere og analysere fotografi undervejs
 • Inspiration og netværk med andre deltagere
 • Individuel feedback undervejs i processen
 • Seriøs og konstruktiv kritik af alt dit arbejde

Herudover lærer du alt dette (og meget mere) på denne Masterclass :

Belysningsteknikker

 • Hvordan du arbejder formgivende og målrettet med dagslys
 • Hvordan du opbygger de 3 klassiske belysningsteknikker
 • Hvordan du vælger det rette lys til forskellige personer og ansigtsformer
 • Hvordan dit vag af lys underbygger personens karakter og din fortælling

Billedbehandling

 • Målrettet undervisning i retouchering fra en af Danmarks førende billedbehandlere inden for portrætfotografi
 • Hvordan du får ”perfekte” naturlige hudtoner – hver gang
 • Oprensning af baggrunde og tøj
 • Hvordan du laver ”usynlig” retouch af ansigter og hud
 • Hvordan du arbejder selektivt og præcist med farvejusteringer
 • Hvordan du efterkopierer og formgiver ekstremt hurtigt og præcist med curves og lagmasker
 • Hvordan du opbygger et systematisk, effektivt og overskueligt workflow
 • Hvordan du udvikler dine egne looks og din egen stil
 • Masser af tips og tricks du kan bruge, hver gang du skal billedbehandle

Personinstruktion

 • Hvordan du overvinder din usikkerhed, når du skal instruere din portrætperson
 • Hvordan du dirigerer et andet menneske ind og ud af de tre grundliggende emotionelle tilstande
 • Hvordan du bruger krop, stemme og attitude i en portrætsession
 • Konkrete anvisninger på hvordan du håndterer og får gode resultater selv med ”svære” portrætpersoner

Udvikling af dit billedsprog

 • Hvordan du finder dit fotografiske ”WHY”
 • Tydeliggørelse af dine unikke, fotografiske kompetencer
 • Afdækning af dine visuelle fascinationspunkter
 • Hvordan du holder fast i personlig, fotografisk udvikling selv i en travl hverdag
 • Hvordan du kommer i gang med og bliver ved med, at lave små og store personlige projekter løbende.

Savner du svar på et spørgsmål?

Ring på 26 84 40 43 – eller send en mail til mail@helgatheilgaard.dk

Hvorfor bør DU seriøst overveje at deltage?

Du ved allerede, at evnen til at fotografere fortolkende portrætter, der brænder igennem og skiller sig ud, er et ‘must’, hvis du vil være synlig som fotograf i dag. Det er en af de vigtigste færdigheder, du skal udvikle, hvis du vil skabe bedre resultater som fotograf. For med de rette billeder kan du sikre dig et fundament for dit arbejde og skille dig ud fra mængden.

Så spørg dig selv …

Virker DINE portrætter i dag? Eller er der plads til forbedring? Vil du udvikle din egen unikke tilgang, styrke din visuelle signatur og sikre et markant løft i udtrykket i dine portrætter? Og ønsker du at blive (endnu) skarpere til at fotografere fortællende portrætter, der brænder igennem, skiller sig ud – og er meget personlige?

Så tag med på 12 ugers Masterclass!

Men tilmeld dig hurtigt …

Og hvorfor så det? Af 3 vigtige grunde:

 1. Der er kun plads til et begrænset antal deltagere på workshoppen
 2. Vi holder kun denne Masterclass 1 gang om året.
 3. Du kan implementere værktøjerne lynhurtigt og komme i gang med at fotografere fortællende portrætter med det samme!


Vil du med på holdet?


Book din plads her!

Masterclassen er for dig, der:

 • Er vild med fotografi og visuel udvikling
 • Drømmer om at skabe personlige, fortællende portrætter
 • Brænder for at gå i detaljen med hele processen i 12 uger


Sted:

 • Kigkurren 8G, 3. th., 2300 København S.

 

Hvornår:

 • 1. workshop d. 2.-3. april 2022 kl. 9-16
 • 2. workshop d. 30. april-1. maj 2022 kl. 9-16
 • 3. workshop d. 26.-27. maj 2022 kl. 9-16
 • 4. workshop d. 25.-26. juni 2022 kl. 9-16


HER ER HVAD DU FÅR…

 • 12-ugers intensiv Masterclass med 8 dages workshops fordelt over 4 weekender inkl. lækker forplejning (19.999,-)
 • 3 livekald (2.999,-)
 • Support netværks Facebook gruppe (999,-)
 • Adgang til billedplatform (497,-)
 • BONUS #1 Guide ‘10 forførende fotografiske opgaver’ (værdi 499,-)
 • BONUS #2 Online foredrag STORIES (værdi 797,-)
 • BONUS #3 Opfølgende 1-1 session (værdi 1.499,-)
 • BONUS #4 Adgang til onlineforløbet Personinstruér, så du brænder igennem med undervisningsvideoer, livessessions og opgaver (værdi 11.997,-)

VÆRDI I ALT 39.268 KR + MOMS

DU BETALER…

EARLY BIRD PRIS 11.999 KR + MOMS!

(KAN BETALES OVER 1, 3, 6 ELLER 12 RATER)

VED TILMELDING SENEST  D. 1. MARTS 2022 KL. 23.59!

BETALINGSMULIGHEDER

 • 1 rate (39.268 + moms.) à kr. 11.999 + moms
 • 3 nemme rater à kr. 4.100 + moms
 • 6 nemme rater à kr. 2.100 + moms
 • 12 nemme rater à kr. 1.100 + moms

Den første rate bliver trukket ved tilmelding og den næste rate bliver trukket med 30 dages mellemrum.


Spørgsmål:

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at ringe på 268440443 eller skrive på mail@helgatheilgaard.dk

Om underviserne

Helga Theilgaard er uddannet hos Fotograf for hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Hun har igennem de seneste 15 år stået bag en række markante landsdækkende udstillinger og bogudgivelser – senest med udstillingen på kunstfestivalen Lys over Lolland i aug. 2021 ´De Rodløse – vi der er tilbage´, der blev anmeldt med 5 ud af 6 stjerner. Derudover har hun arbejdet med formidling i kunst og fotografi med workshops, foredrag og undervisning i hele landet og har hjulpet et utal af professionelle, selvstændige og spirende fotografer til at definere deres fotografiske sprog, visuelle forståelse og æstetiske bevidsthed.

Michael Elmkjær Madsen er billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop og underviser af fotografer og medieprofessionelle. Han er uddannet fotojournalist, men har specialiseret sig i efterbehandling og retouchering af specielt portrætter og redaktionelle billeder, samt færdiggørelse og print af billeder til udstillinger. Derudover er han specialiseret og dedikeret til produktion af personlige branding film. Michael Elmkjær Madsen har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS.