MASTER IN PHOTOGRAPHY


1-års intensiv uddannelse ‘Master in Photography’ for dig, der vil virkeliggøre din fotografiske drøm om at realisere dit eget projekt – og skaffe pengene til det!

Uddannelsen begynder d. 21. april 2022.

 

VIL DU OGSÅ MÆRKE ILDEN BRÆNDE, NÅR DU FOTOGRAFERER?

‘Master in Photography’ er en uddannelse for dig som er fotograf, og igennem et år vil fordybe dig i det personlige fotografi – og skaffe pengene til at realisere dit eget projekt!

Gennem et helt år følger vi udviklingen af dit fotografiske projekt tæt og giver dig undervejs en række konkrete idéer og input til, hvordan du udvikler, realiserer og afslutter dit værk.

Du får vejledning i billedbehandling og færdiggørelse af dine fotografier så det færdige værk får den høje kvalitet du drømmer om. Og derudover får du et solidt fundament af metoder inden for idéudvikling, planlægning, projektudvikling, projektbeskrivelse og fundraising.

Kort sagt: Du lærer at mestre den kunstneriske arbejdsproces fra idé til værk i praksis – og baner vejen for, at du fremover kan udvikle dine egne projekter som fotograf, løfte kvaliteten af dit fotografi og hele din arbejdsproces, så du opnår et stærkt fundament for dit personlige fotografi. Så du bliver klar til at bringe dit projekt ud i verden.

‘Master In Photography’ veksler mellem praksis, teori og evalueringer og omfatter både live- og online-elementer med fordybende workshops i København, webinarer med online undervisning og individuelle online sessions.

Spørgsmålet er… om uddannelsen er noget for dig?

JA, det er den, hvis du spotter dig selv på listen herunder.

MASTER IN PHOTOGRAPHY ER FOR DIG SOM…

 • Er fotograf og i årevis har drømt om at gøre noget ved dit personlige fotografi, så du kan mærke ilden brænde, når du fotograferer.
 • Er uddannet fotojournalist, pressefotograf eller fagfotograf og aldrig rigtig er kommet i mål med at realisere dit eget projekt.
 • Ikke rigtig får gjort noget ved dine egne billeder, fordi du har for travlt, og det drukner i andre fotografiske opgaver.
 • Vil lære at virkeliggøre din personlige vision igennem et fotografisk projekt, der  brænder igennem og positionere dig over for de kunder, du gerne vil have fat i.
 • Er nyuddannet fotograf og har brug for at blive knivskarp til at fotografere et projekt, så dine budskaber rammer plet hos dine kunder.
 • Har svært ved at få slået hul på din idé og bliver ved med at opleve en blokering i din arbejdsproces.
 • Er kørt fast i dit fotografi og mangler engagement, inspiration og nogle til at holde dig ilden, så du kan gå nye veje.
 • Og sidst men ikke mindst er ‘Master In Photography’ for dig, der bare vildt gerne vil lære at fotografere dit eget personlige projekt, der engagerer og skaber mening for dig.

DELTAGERE FRA ANDRE WORKSHOP SIGER:

‘…på elite niveau’

‘Det er på et eliteniveau. Det har ikke været under det, jeg har oplevet på akademiet – det har det bestemt ikke. Det har været overvældende; efter ferniseringen, så kom den ene efter den anden af mine kollegaer og sagde, at der var altså var sket noget nyt, og hold da op, hvor har jeg flyttet mig. Det er jo en stor, stor tilfredsstillelse, fordi jeg havde nogle mål, da jeg startede, men jeg har da ikke turde tro på, at det sådan kunne lade sig gøre, sådan helt ud og hele vejen igennem.
Carsten Krogstrup, billedkunstner

‘Udfordret kreativt og følelsesmæssigt’

‘Det har været en utrolig lærerig uddannelse, hvor jeg er blevet udfordret både kreativt og følelsesmæssigt på, hvordan jeg oplever, skaber og tænker fotografi. Hvis du elsker og brænder for fotografi, for at blive udfordret, for at skabe billeder med en historie og mening, og for at få undervisning, der er på et højt og seriøst niveau, skal du tilmelde dig en workshop.’
Linea Hansen Høiby, fotograf

DELTAGERE  FRA TIDLIGERE FORLØB SIGER:

‘Jeg er gået fra 1 til 1000’

‘Jeg tror, jeg gik fra 1 til 100, da jeg første gang tog en workshop hos Helga. Nu med denne Master i Portrætfotografi er jeg nok nærmere 1000. Undervisningen er spændende og utrolig lærerig på alle fronter, gode opgaver, og efterkritikken er virkelig brugbar. Jeg kan kun anbefale at deltage, hvis man vil videreudvikle sig, flytte sine grænser og ud, hvor man ikke altid kan bunde.’
Ingrid Riis, fotograf

‘Der findes ikke noget tilsvarende’

‘Uddannelsen har på én gang været spændende, provokerende og grænseoverskridende, men ikke mindst meget, meget lærerig. Det er et år med intens undervisning af to utroligt dygtige undervisere, der skubber, rykker og flytter dig som fotograf. Hvis du har behov for at udvikle dig selv fotografisk, findes der ikke noget tilsvarende.’
Jiri Thomas, fotograf

‘En kæmpe værdi for min virksomhed’

‘Det har været spændende for mig at starte på uddannelsen og gå på et hold med kreativt fokus. I min hverdag som freelancer er jeg meget alene, og det har været godt at indgå i et kreativt samlende miljø over en længere periode med kompetent undervisning. Jeg føler mig bedre rustet til min hverdag som freelancefotograf efter at have deltaget på uddannelsen, og det har en kæmpe værdi for min virksomhed.’
Cæciliie Philipa Vibe Pedersen, fotojournalist

HVAD KAN DU FORVENTE?

FOTOGRAFISK OG KUNSTNERISK INDSIGT

 • Etablering af en god kunstneriske arbejdsproces
  Du bliver skarp på hvordan du griber en kunstnerisk udviklingsproces an – både i forhold til dig selv og dem, dit projekt involverer.
 • Konstruktiv kritik og billedevaluering
  Du lærer at forstå betydningen af, hvordan du både giver og modtager kritik af andres og eget arbejde både på et teoretisk og praktisk niveau.
 • Æstetik og billedforståelse
  Du får opbygget din forståelse for æstetik og billedstil og bliver bedre til at arbejde både intuitivt og meget bevidst med stil og udtryk i din fotografiske fortælling.
 • Billedudvælgelse og opbygning af billedserier
  Du lærer effektive metoder til at arbejde med billedudvælgelsen og sammensætningen af dine fotografier så du ender ud med det resultat som er stærkt og personligt.

DIN INVESTERING

Få en helt særlig rabat som tidligere deltagere på Master i Portrætfotografi ved tilmelding senest 16. dec. 2021.

Samlet værdi af uddannelsen: (100.000 + moms)

Normalpris: (49.990 + moms)

Din særpris: 39.990 + moms, der kan betales i op til 18 rater.

MULIGHED FOR TILSKUD

Undervejs lærer du om fundraising, og hvordan du søger økonomisk støtte hos fonde til at realisere dit fotografiske projekt.

Fotografer, der er medlemmer af Dansk Journalistforbund kan ansøge Ophavsretsfonden om tilskud til deltagelsen her.

Fotojournalister og pressefotografer kan ansøge Pressefotografforbundet om tilskud til deltagelsen her. Det er muligt at ansøge imellem ansøgningsfristerne.

Har du nogle spørgsmål, så ring endelig på 26 84 40 43 eller skrive en mail på mail@helgatheilgaard.dk.

METODER TIL PROJEKTUDVIKLING, PROJEKTBESKRIVELSE OG FUNDRAISING

 • Lær hvordan du idégenererer og udvikler dit projekt
  Du lærer en række metoder og processer til at idéudvikle dit projekt, så du får brugt dine personlige og faglige kompetencer maksimalt. Og du bliver bevidst om præcist, hvad du vil lave, hvordan du vil arbejde, og hvad dit resultat skal være.
 • Få værktøjer til at planlægge og komme i mål
  Du får en række værktøjer til at skabe overblik, struktur og sammenhæng i din arbejdsproces. Så du bliver holdt til ilden og holder fokus på det, der er vigtigt for at komme i mål med dit projekt.
 • Sæt ord på dine ideer og projekter
  Du bliver præsenteret for en række metoder og skabeloner til, hvordan du formulerer dine idéer og kunstneriske ambitioner omkring dit projekt, og får dem ned på papir.
 • Lær at opbygge en projektbeskrivelse
  Du lærer, hvordan du opbygger en projektbeskrivelse fra A til Z, og vi ser på, hvordan din projektbeskrivelse kan udformes, så den underbygger din personlige vision.
 • Få overblik over fundraising
  Du får en grundig indsigt i fundraising og et overblik over de mange muligheder, der findes for at få støtte til dit projekt. Og du får indblik i, hvilke elementer, du skal have styr på for at nå i mål.
 • Forstå PR og markedsføring
  Du bliver introduceret til PR og markedsføring og får en række overskuelige metoder til, hvordan du skaber omtale og synlighed af dit projekt. Vi ser på, hvilke fordele og ulemper, der kan være ved brug af de forskellige medieplatforme, så du kan vælge den bedste vej for din eksponering.

BILLEDBEHANDLING OG REPRODUKTION

 • Målrettet, personlig sparring
  Personlig vejledning fra en af Danmarks dygtigste billedbehandlere med 20-års erfaring i at hjælpe fotografer med at levere resultater på absolut topniveau.
 • Få styr på dit visuelle udtryk
  Du får styr på både dit visuelle udtryk – altså din overordnede stil og look i dine billeder, og du lærer, hvordan du underbygger din fotografiske vision med efterarbejdet i Photoshop.
 • Få helt styr på tryk og print
  Det er afgørende, at du selv tager kontrol og ansvar for det færdige resultat, hvad enten du laver en udstilling eller en fotobog. Vi har erfaringen til at rådgive dig om hvilke teknikker, du kan anvende og hvilke muligheder, du har for at afslutte dit projekt bedst muligt.

HVORDAN ER MASTER IN PHOTOGRAPHY BYGGET OP?

MODUL 1:
OPSTART OG FUNDAMENT

Vi starter med at mødes til en 2-dages workshop, så der er god tid til at lære hinanden godt at kende og at arbejde i dybden og fokusere på de enkelte elementer i uddannelsen.

Hver deltager præsenterer sit nuværende fotografiske arbejde i form af et portfolie, projekt eller realiserede værker. Vi giver feedback og diskuterer, hvilke tanker og idéer, du har for dit projekt, som du skal arbejde med i det kommende år.

Du lærer en række metoder og processer til at idéudvikle dit projekt, så du bliver bevidst om, hvordan du sætter dig selv i spil og skaber aftryk i dine billeder.

Du får også en række værktøjer til at skabe overblik, struktur og sammenhæng i din arbejdsproces, så du bliver holdt til ilden og holder fokus på det, der er vigtigt for at komme i mål med dit projekt.

Vi holder månedlige individuelle zoom sessions med hver enkelt deltager, hvor vi ser dine billeder igennem, taler om dine proces og giver dig konstruktiv feedback på dit arbejde.

Derudover vil der være adgang til online undervisningsmateriale, som du også har adgang til efter uddannelsen slutter.

Undervejs har vi også livekald med hele holdet og løbende kontakt i vores lukkede netværksgruppe på Facebook, hvor du altid har mulighed for at stille spørgsmål, dele idéer eller få forslag til bøger, udstillinger osv.

MODUL 2:

UDVIKLING OG PROCES

I juni mødes vi til en 2-dages workshop, hvor hver enkelt deltager præsenterer sit work in progress projekt. Vi diskuterer billederne og din proces i dybden og giver dig input og forslag til din videre proces.

Senere i modulet mødes vi til igen til en 2-dages workshop, hvor du får undervisning i skrivning, og hvordan du sætter ord på dine idéer og projekter. Og du bliver præsenteret for en række metoder og skabeloner til, hvordan du formulerer dine idéer og kunstneriske ambitioner omkring dit projekt, og får det ned på papir.

Derudover vil vi i august måned mødes to dage, hvor du får en introduktion til fundraising og undervisning i Photoshop. Undervisningen bliver underbygget af
adgang til online undervisningsmateriale i Photoshop, hvordan du opbygger en projektbeskrivelse fra A til Z, og hvordan du arbejder strategisk med fundraising, så du har mulighed for at skaffe finansiering til at realisere dit fotografiske projekt. Undervisningen følges op af livekald, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål.

Og så holder vi igen månedlige individuelle zoom sessions med hver enkelt deltager, hvor vi ser dine billeder igennem, taler om dine proces og giver dig konstruktiv feedback på dit arbejde.

Vi har hele tiden løbende kontakt i vores fælles netværks gruppe på Facebook.

MODUL 3:

AFRUNDING OG FÆRDIGGØRELSE

Som i de to andre moduler, begynder vi igen med en 2-dages workshop, hvor hver enkelt deltager præsenterer sit ”work in progress” projekt, og vi diskuterer billederne. 

Vi begynder på billedudvælgelse og ser på, hvad du mangler af billeder for at kunne afrunde din proces og giver dig masser af idéer, referencer og forslag til, hvordan du kan færdiggøre dit projekt.

Du får intensiv undervisning i Photoshop og billedbehandling og lærer forskellige teknikker og værktøjer til, hvordan du underbygger dit visuelle udtryk og din overordnede stil og look i dit projekt, så det underbygger din fotografiske vision. Undervisningen i Photoshop foregår både på workshoppen og underbygget med online tutorials på medlemssiden.

Derudover får du også online undervisning med en introduktion til PR og markedsføring, hvor du får en række overskuelige metoder til, hvordan du skaber omtale og synlighed af dit projekt. Igen følger vi op med livekald og mulighed for at stille spørgsmål. Desuden har du også dine 1-1 sparrings sessions med os i dette modul.

Vi afrunder ‘Master in Photography’ med at mødes igen og hænge billeder op til en afsluttende udstilling, der åbner for offentligheden. Her præsenterer hver enkelt deltager præsenterer sit færdige værk, der bedømmes af en ekstern censor. Alle, der gennemfører uddannelsen, modtager et deltagerbevis efter afslutningen, men ønsker du et certifikat som ‘Master In Photography’, skal du eksamineres af en ekstern censor, der vurderer din udstilling eller bog. Vi afslutter uddannelsen og året med at fejre hindanden til en fælles middag.

JA, DU SKAL ARBEJDE FOR SAGEN!

‘Master in Photography’ er ikke noget, du kommer sovende til. Vi forventer, du er godt forberedt til alle workshops og de mange individuelle online sessions. Du skal smøge ærmerne op, træne og levere. Det er vilkårene, hvis du vil være med! Men bare rolig … du bliver ikke ladt i stikken i det her år. Du får hjælp på sidelinjen under hele uddannelsen i form af sparring og feedback fra Helga Theilgaard og Michael Elmkjær Madsen – og værdifuld støtte fra de øvrige deltagere.


FÅ HJÆLP UNDERVEJS

Udover de 16 dages intensive og fordybende workshops i København har du flere muligheder for at få sparring undervejs i forløbet:

 1. Uddannelse inkluderer minimum 8 personlige sparringssessioner à ca. 60 minutter (via ZOOM) med Helga og Michael.
 2. 6 livekald hvor alle på holdet kan deltage og blive holdt til ilden og stille spørgsmål.
 3. Adgang til medlemsside med online undervisning, værktøjer og opgaver.
 4. Lukket netværks gruppe på Facebook, hvor du får gode råd og sparring af os og de øvrige deltagere på uddannelsen.
 5. Du kan altid sende en mail eller ringe, hvis du kører helt fast.

‘Master in Photography’ er unik, fordi uddannelsen kombinerer den kunstneriske arbejdsproces med en række værktøjer og metoder til at komme fra idé til resultat. Den baner vejen for, at du fremover kan udvikle dine egne projekter som fotograf, løfte kvaliteten af dit fotografi og hele din arbejdsproces, så du opnår et stærkt fundament for dit personlige fotografi.

Med andre ord: ‘Master in Photography’ er ikke en tør teoretisk uddannelse, der kun gør dig klog på papir. Det er et helt år, der udvikler dig som fotograf og træner dit  kunstneriske blik og tilgang til at realisere drømmen om at lave dit eget projekt.

Master in Photography er designet og formidlet af os: Helga Theilgaard – prisbelønnet fotograf – og Michael Elmkjær Madsen – Adobe Certified Expert billedbehandler.

Vi har begge gennem mange år realiseret store, personlige projekter, undervist og samarbejdet med hundredvis af virksomheder, organisationer og myndigheder. Og vigtigst af alt vi bruger selv metoderne dagligt til at levere gennemslagskraftige personlige projekter på højeste niveau.

Savner du svar på et spørgsmål?

Ring på 26 84 40 43 – eller send en mail til mail@helgatheilgaard.dk

Du er også velkommen til at booke tid til en uforpligtende samtale her

Hvad siger tidligere deltagere på andre workshops?

‘Intense, kompetente og inspirerende’

‘I er intense, kompetentente og inspirerende som undervisere, og jeg har virkelig fået øjnene op for alle detaljerne. Tak for en fantastisk workshop.’
Lars Sandager Ramlow, Redaktør på Frederiksborg Amts Avis

‘Der findes ingen bedre’

‘Hvis det personlige portræt er den disciplin, du gerne vil mestre, skal du vælge Helga Theilgaard som underviser. Hun giver sig selv, og du opdager efter forløbets afslutning, hvor meget du har rykket dig, fordi du var med. Som portrætfotograf er Helga stilsikker, erfaren og risikovillig. Der findes ingen bedre.’
Anette Ejsing, fotograf

‘Kan nu portrættere hvem som helst’

‘Helga som underviser er enormt dynamisk og imødekommende, men også med en god kant. Man får ikke lov til at hvile på laurbærbladene og kommer ud af sin komfortzone. Jeg har fået mange nye værktøjer til at fotografere, og nu føler jeg, at jeg kan portrættere hvem som helst.’
Simon Skipper, fotojournalist

‘Har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to

‘Denne workshop kan jeg kun anbefale på det varmeste – det har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to, og øget glæden ved at arbejde med portrættering af mennesker. Tak for nogle spændende dage.’
Inger Ulrich, fotograf

PRAKTISK INFORMATION

Antal: 10 deltagere. Vi underviser kun i små hold, da vi vægter tiden til den enkelte deltagers proces og den personlige evaluering undervejs højt.

Sted: Kigkurren 8G, 3. th., 2300 København S.

Hvornår:

 1. workshop d. 21.-22. april 2022
 2. workshop d. 11.-12. aug. 2022
 3. workshop d. 26.-27. sept. 2022
 4. workshop d. 27. okt.-28. okt. 2022
 5. workshop d. 5-6. jan. 2023
 6. workshop d. 1.-2. feb. 2023
 7. workshop d. 2.-3. marts 2023
 8. workshop d. 30.-31. marts 2023

Imellem vores workshop vil der være månedlige 1-1 online sessions og livekald for alle deltagerne på holdet og derudover massere af undervisningsmateriale, der ligger online, og som du har adgang til også når uddannelsen slutter.

DIN INVESTERING

Få Early Bird rabat med et særtilbud for tidligere deltagere på Master i Portrætfotografi uddannelsen ved tilmelding senest 1. marts 2022!

Et-årig uddannelse ‘Master in Photography’

1 rate à (100.000 kr.) 39.990 kr. + moms
eller betal over

2  rater betales i 2021 og i 2022 à 19.995 kr. + moms

6 månedlige rater à 6.932 kr. + moms

12 månedlige rater à 3.565 kr. + moms

18 månedlige rater à 2.444 kr. + moms


MULIGHED FOR TILSKUD

Undervejs lærer du om fundraising, og hvordan du søger økonomisk støtte hos fonde til at realisere dit fotografiske projekt.

Fotografer, der er medlemmer af Dansk Journalistforbund kan ansøge Ophavsretsfonden om tilskud til deltagelsen her.

Fotojournalister og pressefotografer kan ansøge Pressefotografforbundet om tilskud til deltagelsen her. Det er muligt at ansøge imellem ansøgningsfristerne.

Har du spørgsmål til ‘Master in Photography’ eller er i tvivl, om det er noget for dig, så ring endelig på 26 84 40 43 eller skrive en mail på mail@helgatheilgaard.dk. Du er også meget velkommen til at booke en uforpligtende samtale på linket her.


OM UNDERVISERNE

Helga Theilgaard er uddannet hos Fotograf for hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Hun har igennem de seneste 15 år stået bag en række markante landsdækkende udstillinger og bogudgivelser – senest med udstillingen på kunstfestivalen Lys over Lolland i aug. 2021 ´De Rodløse – vi der er tilbage´, der blev anmeldt med 5 ud af 6 stjerner. Derudover har hun arbejdet med formidling i kunst og fotografi med workshops, foredrag og undervisning i hele landet og har hjulpet et utal af professionelle, selvstændige og spirende fotografer til at definere deres fotografiske sprog, visuelle forståelse og æstetiske bevidsthed.

Michael Elmkjær Madsen er billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop og underviser af fotografer og medieprofessionelle. Han er uddannet fotojournalist, men har specialiseret sig i efterbehandling og retouchering af specielt portrætter og redaktionelle billeder, samt færdiggørelse og print af billeder til udstillinger. Derudover er han specialiseret og dedikeret til produktion af personlige branding film. Michael Elmkjær Madsen har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS.