Det intime portræt
Det intime portræt

Intensiv bootcamp i personinstruktion

  • Føler du dig låst fast, når du skal fotografere et portræt?
  • Mangler du metoder til, hvordan du får et menneske til at åbne sig op?
  • Kunne du tænke dig to dage, hvor du bliver presset ud af din fotografiske komfort-zone - og får masser af professionel sparring og inspiration?


Så se her…

De bedste portrætter fanger det magiske øjeblik, hvor essensen af en person afsløres. Som portrætfotograf skal du mestre en række færdigheder for at skabe en følelse af intimitet og etablere kontakt med din model.

For hvis et portræt skal overbevise og røre folk skal det have et dybere lag af nærhed og menneskelig genkendelighed. Det kræver mod og handlekraft, som du ikke bare kan lære. Det kræver, at du tør satse dig selv – og gennemføre satsningen.

Denne to-dages workshop tager udgangspunkt i Helga Theilgaards mange års erfaringer med at skabe personlige portrætter og hendes arbejde med personinstruktion.

Du vil blive introduceret til de grundlæggende metoder til at arbejde med et menneske foran kameraet og dagene vil varierer mellem foredrag, oplæg, øvelser og masser af personlig feedback undervejs.

Antal deltagere
10
Hvornår

24.-25. sept. 2024.

Vi begynder kl. 10 den første dag, så dem der kommer kørende fra resten af landet kan nå det.

Undervisningen slutter ca. kl. 16 begge dage.

Alle datoer - Klik på pilen og se alle dagene
Hvor

Frederiksborggade 20B, 3. th.

1360 København K.

Pris

Prisen er 4.400 + moms for to dages undervisning, lækker forplejning og en opfølgende online mentorsession, der sikrer din udvikling.

Beløbet kan betales i op til 3 månedlige rater.


Hvis din arbejdsplads er medlem af Pressens Uddannelsesfond kan du opnå støtte. 
Der er også andre mulighed for at opnå tilskud - se under punktet "Tilskud og betaling".

Deltager krav

Det intime portræt er en afgørende workshop for alle fotografer, der arbejder med mennesker. Workshoppen henvender sig til dig, der har erfaringer med at fotografere portrætter og drømmer om at skabe det personlige portræt, der brænder igennem, men oplever forhindringer og benspænd undervejs i fotograferingen.

Praktisk information

Du medbringer selv dit eget kamera.

Du brænder for at gå i dybden.

Du er åben overfor ny læring og feedback.

Tilskud og betaling

DET FÅR DU UD AF WORKSHOPPEN

Forstå og brug personinstruktion

Helga viser dig, hvordan hun bruger personinstruktion til at skabe portrætter med nærvær, og du lærer, hvorfor det er et af portrætfotografens vigtigste værktøjer. Du opnår en grundlæggende forståelse for, hvorfor du bør arbejde med instruktion og konkrete anvisninger på, hvordan du kan anvende det i hver eneste fotografering.

Øvelser og opgaver

Undervejs får du en række øvelser og opgaver, hvor du selv fotograferer og prøver de forskellige metoder af i praksis. Du får naturligvis feedback på din proces og dine portrætter undervejs. Workshoppen gør dig mere bevidst i dit arbejde med at portrættere et menneske – og du lærer at udnytte flow og moment, så du fremover kan fotografere et portræt, der brænder igennem.

Bryd igennem muren

På workshoppen lærer du at balancere dine sociale og menneskelige færdigheder, så du kan engagere dig med dine modeller på en meningsfuld måde og skabe overbevisende portrætter. Vi fokuserer på personinstruktion og de personlige blokeringer, du som fotograf kan opleve undervejs i en fotografering.

 

Lær at tage styringen

Du arbejder med, hvordan du dirigerer et andet menneske ind i forskellige følelsesmæssige rum og tilstande – og du får en række metoder til, hvordan du kommer derhen, hvor udtrykket mærkes ægte og vedkommende.

 

Opfølgning

Du får du en opfølgende online 1-1 mentorsession, hvor du har mulighed for at diskutere de udfordringer og refleksioner som er opstået på baggrund af workshoppen.

Hvorfor bør DU seriøst overveje at deltage?

Du ved allerede, at evnen til at fotografere portrætter, der brænder igennem og skiller sig ud, er et ‘must’, hvis du vil være synlig som fotograf i dag.

Det er en af de vigtigste færdigheder, du skal udvikle, hvis du vil udvikle dit fotografi.

Denne workshop giver dig alle de grundliggende kompetencer, der er nødvendige, hvis du vil videre med dit portrætfotografi og skabe en unik profil for dig selv!

Så spørg dig selv …

Er kvaliteten af dine portrætter i top?

Eller er der plads til forbedring?

Vil du udvikle din egen unikke tilgang, styrke din visuelle signatur og sikre et markant løft i udtrykket i dine portrætter?

Og ønsker du at blive (endnu) skarpere til at fotografere fortællende portrætter, der brænder igennem, skiller sig ud – og er meget personlige?

No items found.
Det siger deltagere fra tidligere workshops
Forløbet er SÅ fedt
Min model reagerede virkelig godt på personinstruktionen, og jeg kunne tydeligt se forandringerne og udtryk i ansigtet. Det her forløb er SÅ fedt og mega lærerigt.
Line Kongsted Jensen
Fotograf
Vildt, hvad dine metoder kan
Jeg har eksperimenteret med at arbejde med personinstruktion. Jeg har aldrig tidligere haft så meget styr på min fotografering og fået så stor en variation af forskellige udtryk – det er vildt, hvad dine metoder kan
Diana Holm
Pressefotograf
På 4 uger har jeg rykket mit fotografi længere end på 30 år
Hvis du vil noget med dit portrætfotografi, kommer du ikke uden om Helga Theilgaard! På de 4 ugers onlineforløb i personinstruktion har jeg rykket mit fotografi længere end de foregående 30 år. Med en kærlig og fast hånd i en fløjlshandske er jeg blevet udfordret, sat tilbage og derefter opmuntret og rost, for det jeg har rykket mit fotografi på.
Carsten Høi
Fotograf
Et enestående og meget inspirerende kursusforløb
Jeg blev jo nærmest blæst bag over af Michael, der er en fantastisk underviser, som øser ødselt af sin enorme viden, og gør det meget pædagogisk, og i et imponerende tempo.
Svend Thomsen
Fotograf
Der findes ikke noget tilsvarende
Uddannelsen har på én gang været spændende, provokerende og grænseoverskridende, men ikke mindst meget, meget lærerig. Det er et år med intens undervisning af to utroligt dygtige undervisere, der skubber, rykker og flytter dig som fotograf. Hvis du har behov for at udvikle dig selv fotografisk, findes der ikke noget tilsvarende.
Jiri Thomas
fotograf
Intense, kompetente og inspirerende
I er intense, kompetentente og inspirerende som undervisere, og jeg har virkelig fået øjnene op for alle detaljerne. Tak for en fantastisk workshop.
Lars Sandager Ramlow
Redaktør på Frederiksborg Amts Avis
Helt vildt lærerigt
Det har været ekstremt grænseoverskridende, og dermed helt vildt lærerigt! Helt klart nogle metoder jeg vil tage med videre i min udvikling, så et meget anbefalelsesværdigt forløb! Kæmpe ros.
Sille Breiner
Fotograf
Kan nu portrættere hvem som helst
Helga som underviser er enormt dynamisk og imødekommende, men også med en god kant. Man får ikke lov til at hvile på laurbærbladene og kommer ud af sin komfortzone. Jeg har fået mange nye værktøjer til at fotografere, og nu føler jeg, at jeg kan portrættere hvem som helst
Simon Skipper
Fotojournalist
Har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to
Denne workshop kan jeg kun anbefale på det varmeste – det har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to, og øget glæden ved at arbejde med portrættering af mennesker. Tak for nogle spændende dage.
Inger Ulrich
Fotograf
Udfordret kreativt og følelsesmæssigt
Det har været en utrolig lærerig uddannelse, hvor jeg er blevet udfordret både kreativt og følelsesmæssigt på, hvordan jeg oplever, skaber og tænker fotografi. Hvis du elsker og brænder for fotografi, for at blive udfordret, for at skabe billeder med en historie og mening, og for at få undervisning, der er på et højt og seriøst niveau, skal du tilmelde dig en workshop.
Linea Hansen Høiby
fotograf
THEILGAARD ACADEMY
Om Helga Theilgaard

Jeg er billedkunstner og fotograf og har igennem de seneste 15 år stået bag en række markante landsdækkende udstillinger og bogudgivelser – senest med udstillingerne "I´m here now " og “De Rodløse – vi der er tilbage”.

Derudover arbejder jeg med formidling i kunst og fotografi gennem workshops og foredrag og har hjulpet hundredvis af professionelle, selvstændige og spirende fotografer med at definere deres fotografiske sprog og få succes med deres billeder.

Jeg er uddannet hos Fotograf for Hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana og European Film College.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på

helga@theilgaardacademy.com eller

telefon 26 84 40 43

Om Michael Elmkjær Madsen

Jeg er fotograf og billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop.

Jeg er uddannet fotojournalist og har arbejdet som fotograf i over 20 år for magasiner, forlag og virksomheder.

Sideløbende hermed har jeg specialiseret mig i efterbehandling og retouchering af portrætter og finishing af fine-art prints til museer og udstillinger. Derudover arbejder jeg med egne værker.

Jeg har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på

michael@theilgaardacademy.com  eller

telefon 31 79 94 79

Har du spørgsmål eller er du i tvivl?
Book tid til en gratis samtale!