One-Year Personal Project
One-Year Personal Project

Vil du også mærke ilden brænde, når du fotograferer?

‘One-Year Personal Project’ er en uddannelse for dig som er fotograf, og igennem et år vil fordybe dig i det personlige fotografi – og skaffe pengene til at realisere dit eget projekt.

Gennem et helt år følger vi udviklingen af dit fotografiske projekt tæt, og giver dig undervejs en række konkrete idéer og input til, hvordan du udvikler, realiserer og afslutter dit værk.

Du får vejledning i billedbehandling og færdiggørelse af dine fotografier, så det færdige værk får den høje kvalitet, du drømmer om. Og derudover får du et solidt fundament af metoder inden for idéudvikling, planlægning, projektudvikling, projektbeskrivelse og fundraising.

Kort sagt: Du lærer at mestre den kunstneriske arbejdsproces fra idé til værk i praksis – og baner vejen for, at du fremover kan udvikle dine egne projekter som fotograf, løfte kvaliteten af dit fotografi og hele din arbejdsproces, så du opnår et stærkt fundament for dit personlige fotografi. Så du bliver klar til at bringe dit projekt ud i verden.

‘One-Year Personal Project’ veksler mellem praksis, teori og evalueringer og omfatter både live- og online-elementer med fordybende workshops i København, webinarer med online undervisning og individuelle online sessions.

Antal deltagere
10
Hvornår

14.-15. januar 2025

Alle datoer - Klik på pilen og se alle dagene
Hvor

Frederiksborggade 20B, 3. th.

1360 Københavm K.

Pris

Samlet pris for hele året kr. 49.500 kr. + moms.


Beløbet kan betales på en gang eller over:

2 rater betales i 2024 og i 2025 à 24.750 kr. + moms

6 månedlige rater à 8.250 kr. + moms

12 månedlige rater à 4.125 kr. + moms

Der er også mulighed for at få skræddersyet en individuel betalingsløsning.

Der findes forskellige muligheder for at opnå støtte og tilskud til forløbet - se under punktet "Tilskud og betaling".

Prisen inkluderer kursusafgift, undervisning af to top professionelle fotografer, lækker frokost på workshopdage med salater og sandwich, eftermiddagssnack, vand, kaffe og the.

Deltager krav

Enhver person, der bruger fotografi som et kunstnerisk udtryk.

Professionelle fotografer, der ønsker at udvide deres horisont.

Studerende, der har brug for inspiration og et andet blik på deres arbejde.

Praktisk information
Tilskud og betaling

HER ER HVAD DU FÅR:

• 16 dages intensive og fordybende workshops i København over et år med undervisning på top niveau, hvor vi sammen udvikler dit personlige projekt

• Minimum 8 individuelle sparringssessioner à ca. 60 minutter (via zoom) med Helga og Michael, hvor vi har god tid til at dykke ned i dit fotografi

• 4 livekald mellem modulerne med mulighed for at blive holdt til ilden og stille spørgsmål

• Intensivt online undervisningsmateriale med videoer, opgaver, pdf filer og skabeloner til at udvikle og fastholde din retning i din proces

• Personlig adgang med mulighed for at maile eller ringe, hvis du kører helt fast

• Lukket netværksgruppe - med et stærkt netværk af de andre deltagere

• Forplejning alle workshopdage med lækre salater og sandwich, eftermiddagssnack, vand, kaffe og the

• Og meget, meget mere...

ONE-YEAR PERSONAL PROJECT ER FOR DIG SOM:

  • Er fotograf og i årevis har drømt om at gøre noget ved dit personlige fotografi, så du kan mærke ilden brænde, når du fotograferer.
  • Er uddannet fotojournalist, pressefotograf eller fagfotograf og aldrig rigtig er kommet i mål med at realisere dit eget projekt.
  • Ikke rigtig får gjort noget ved dine egne billeder, fordi du har for travlt, og det drukner i andre fotografiske opgaver.
  • Vil lære at virkeliggøre din personlige vision igennem et fotografisk projekt, der brænder igennem og positionere dig over for de kunder, du gerne vil have fat i.
  • Er nyuddannet fotograf og har brug for at blive knivskarp til at fotografere et projekt, så dine budskaber rammer plet hos dine kunder.
  • Har svært ved at få slået hul på din idé og bliver ved med at opleve en blokering i din arbejdsproces.
  • Er kørt fast i dit fotografi og mangler engagement, inspiration og nogle til at holde dig ilden, så du kan gå nye veje.
  • Og sidst, men ikke mindst er ‘One-Year Personal Project’ for dig, der bare vildt gerne vil lære at fotografere dit eget personlige projekt, der engagerer og skaber mening for dig.

DET LÆRER DU PÅ WORKSHOPPEN:

Lær hvordan du udvikler dit projekt

Du lærer en række metoder og processer til at idéudvikle dit projekt, så du får brugt dine personlige og faglige kompetencer maksimalt. Og du bliver bevidst om præcist, hvad du vil lave, hvordan du vil arbejde, og hvad dit resultat skal være.

Få overblik over fundraising

Du lærer at forstå betydningen af, hvordan du både giver og modtager kritik af andres og eget arbejde både på et teoretisk og praktisk niveau.

Sæt ord på dine ideer og projekter

Du bliver præsenteret for en række metoder og skabeloner til, hvordan du formulerer dine idéer og kunstneriske ambitioner omkring dit projekt, og får dem ned på papir.

Lær at opbygge en projektbeskrivelse

Du lærer, hvordan du opbygger en projektbeskrivelse fra A til Z, og vi ser på, hvordan din projektbeskrivelse kan udformes, så den underbygger din personlige vision.

Få værktøjer til at planlægge og komme i mål

Du får en række værktøjer til at skabe overblik, struktur og sammenhæng i din arbejdsproces. Så du bliver holdt til ilden og holder fokus på det, der er vigtigt for at komme i mål med dit projekt.

Forstå PR og markedsføring

Du bliver introduceret til PR og markedsføring, og får en række overskuelige metoder til, hvordan du skaber omtale og synlighed af dit projekt. Vi ser på, hvilke fordele og ulemper, der kan være ved brug af de forskellige medieplatforme, så du kan vælge den bedste vej for din eksponering.

Etablering af en god kunstnerisk arbejdsproces

Du bliver skarp på, hvordan du griber en kunstnerisk udviklingsproces an – både i forhold til dig selv og dem, dit projekt involverer.

Konstruktiv kritik og billedevaluering

Du lærer at forstå betydningen af, hvordan du både giver og modtager kritik af andres og eget arbejde både på et teoretisk og praktisk niveau.

Æstetik og billedforståelse

Du får opbygget din forståelse for æstetik og billedstil og bliver bedre til at arbejde både intuitivt og bevidst med stil og udtryk i din fotografiske fortælling.

Billedudvælgelse og opbygning af billedserier

Du lærer effektive metoder til at arbejde med billedudvælgelsen og sammensætningen af dine fotografier så du ender ud med et resultat, som er stærkt og personligt.
MODUL 1
OPSTART OG FUNDAMENT
OPSTART OG FUNDAMENT

Vi starter med at mødes til en to-dages workshop, så der er god tid til at lære hinanden at kende og at arbejde i dybden og fokusere på de enkelte elementer i uddannelsen.

Hver deltager præsenterer sit nuværende fotografiske arbejde i form af et portfolie, projekt eller realiserede værker. Vi giver feedback og diskuterer, hvilke tanker og idéer, du har for dit projekt, som du skal arbejde med i det kommende år.

Du lærer en række metoder og processer til at idéudvikle dit projekt, så du bliver bevidst om, hvordan du sætter dig selv i spil og skaber aftryk i dine billeder.

Du får også en række værktøjer til at skabe overblik, struktur og sammenhæng i din arbejdsproces, så du bliver holdt til ilden og holder fokus på det, der er vigtigt for at komme i mål med dit projekt.

Vi holder månedlige individuelle online sessions med hver enkelt deltager, hvor vi ser dine billeder igennem, taler om dine proces og giver dig konstruktiv feedback på dit arbejde.

Derudover vil der være adgang til online undervisningsmateriale, som du også har adgang til efter uddannelsen slutter.

Undervejs har vi også livekald med hele holdet og løbende kontakt i vores lukkede netværksgruppe på Facebook, hvor du altid har mulighed for at stille spørgsmål, dele idéer eller få forslag til bøger, udstillinger osv.

MODUL 2
UDVIKLING OG PROCES
UDVIKLING OG PROCES

Vi mødes til en to-dages workshop, hvor hver enkelt deltager præsenterer sit work in progress. Vi diskuterer billederne og din proces i dybden og giver dig input og forslag til din videre proces.

Senere i modulet mødes vi til igen til en to-dages workshop, hvor du får undervisning i at skrive, og hvordan du sætter ord på dine idéer og projekter. Og du bliver præsenteret for en række metoder og skabeloner til, hvordan du formulerer dine idéer og kunstneriske ambitioner omkring dit projekt, og får det ned på papir.

Derudover vil vi mødes to dage, hvor du får en introduktion til fundraising og undervisning i Photoshop.

Undervisningen bliver underbygget af adgang til online undervisningsmateriale i Photoshop, hvordan du opbygger en projektbeskrivelse fra A til Z, og hvordan du arbejder strategisk med fundraising, så du har mulighed for at skaffe finansiering til at realisere dit fotografiske projekt.

Undervisningen følges op af livekald, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål.

Og så holder vi igen månedlige individuelle zoom sessions med hver enkelt deltager, hvor vi ser dine billeder igennem, taler om dine proces og giver dig konstruktiv feedback på dit arbejde.

Vi har hele tiden løbende kontakt i vores fælles netværksgruppe på Facebook.

MODUL 3
AFRUNDING OG FÆRDIGGØRELSE
AFRUNDING OG FÆRDIGGØRELSE

Som i de to andre moduler, begynder vi igen med en to-dages workshop, hvor hver enkelt deltager præsenterer sit ”work in progress”, og vi diskuterer billederne.

Vi begynder på billedudvælgelse og ser på, hvad du mangler af billeder for at kunne afrunde din proces og giver dig masser af idéer, referencer og forslag til, hvordan du kan færdiggøre dit projekt.

Du får intensiv undervisning i Photoshop og billedbehandling og lærer forskellige teknikker og værktøjer til, hvordan du underbygger dit visuelle udtryk og din overordnede stil og look i dit projekt, så det underbygger din fotografiske vision.

Undervisningen i Photoshop foregår både på workshoppen og med online tutorials på medlemssiden.

Derudover får du også online undervisning med en introduktion til PR og markedsføring, hvor du får en række overskuelige metoder til, hvordan du skaber omtale og synlighed af dit projekt. Igen følger vi op med livekald og mulighed for at stille spørgsmål. Desuden har du også dine 1-1 sparrings sessions med os i dette modul.

Vi afrunder ‘One-year Personal Project’ med at mødes igen og hænge billeder op til en afsluttende udstilling, der åbner for offentligheden, og hvor hver enkelt deltager viser sit værk.

Året og uddannelsen afslutter vi med at fejre hinanden til en fælles middag.

Det siger deltagere fra tidligere workshops
På eliteniveau
Det er på et eliteniveau. Det har ikke været under det, jeg har oplevet på akademiet – det har det bestemt ikke. Det er jo en stor, stor tilfredsstillelse, fordi jeg havde nogle mål, da jeg startede, men jeg har da ikke turde tro på, at det sådan kunne lade sig gøre, sådan helt ud og hele vejen igennem.
Carsten Krogstrup
Billedkunstner
En kæmpe værdi for min virksomhed
Det har været spændende for mig at starte på uddannelsen og gå på et hold med kreativt fokus. I min hverdag som freelancer er jeg meget alene, og det har været godt at indgå i et kreativt samlende miljø over en længere periode med kompetent undervisning. Jeg føler mig bedre rustet til min hverdag som freelancefotograf, og det har en kæmpe værdi for min virksomhed.
Cæciliie Philipa Vibe Pedersen
fotojournalist
Der findes ikke noget tilsvarende
Uddannelsen har på én gang været spændende, provokerende og grænseoverskridende, men ikke mindst meget, meget lærerig. Det er et år med intens undervisning af to utroligt dygtige undervisere, der skubber, rykker og flytter dig som fotograf. Hvis du har behov for at udvikle dig selv fotografisk, findes der ikke noget tilsvarende.
Jiri Thomas
fotograf
Kan nu portrættere hvem som helst
Helga som underviser er enormt dynamisk og imødekommende, men også med en god kant. Man får ikke lov til at hvile på laurbærbladene og kommer ud af sin komfortzone. Jeg har fået mange nye værktøjer til at fotografere, og nu føler jeg, at jeg kan portrættere hvem som helst
Simon Skipper
Fotojournalist
Jeg er gået fra 1 til 1000
Jeg tror, jeg gik fra 1 til 100, da jeg første gang tog en workshop hos Helga. Nu med denne Master i Portrætfotografi er jeg nok nærmere 1000. Undervisningen er spændende og utrolig lærerig på alle fronter, gode opgaver, og efterkritikken er virkelig brugbar. Jeg kan kun anbefale at deltage, hvis man vil videreudvikle sig, flytte sine grænser og ud, hvor man ikke altid kan bunde.
Ingrid Riis
fotograf
Der findes ingen bedre
Hvis det personlige portræt er den disciplin, du gerne vil mestre, skal du vælge Helga Theilgaard som underviser. Hun giver sig selv, og du opdager efter forløbets afslutning, hvor meget du har rykket dig, fordi du var med. Som portrætfotograf er Helga stilsikker, erfaren og risikovillig. Der findes ingen bedre.
Anette Ejsing
Fotograf
THEILGAARD ACADEMY
Om Helga Theilgaard

Jeg er billedkunstner og fotograf og har igennem de seneste 15 år stået bag en række markante landsdækkende udstillinger og bogudgivelser – senest med udstillingerne "I´m here now " og “De Rodløse – vi der er tilbage”.

Derudover arbejder jeg med formidling i kunst og fotografi gennem workshops og foredrag og har hjulpet hundredvis af professionelle, selvstændige og spirende fotografer med at definere deres fotografiske sprog og få succes med deres billeder.

Jeg er uddannet hos Fotograf for Hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana og European Film College.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på

helga@theilgaardacademy.com eller

telefon 26 84 40 43

Om Michael Elmkjær Madsen

Jeg er fotograf og billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop.

Jeg er uddannet fotojournalist og har arbejdet som fotograf i over 20 år for magasiner, forlag og virksomheder.

Sideløbende hermed har jeg specialiseret mig i efterbehandling og retouchering af portrætter og finishing af fine-art prints til museer og udstillinger. Derudover arbejder jeg med egne værker.

Jeg har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på

michael@theilgaardacademy.com  eller

telefon 31 79 94 79

Har du spørgsmål eller er du i tvivl?
Book tid til en gratis samtale!