Master in Portrait Photography
Master in Portrait Photography

Danmarks førende uddannelse i portrætfotografi!

NÆSTE HOLDSTART: APRIL 2025

Arbejder du med visuel kommunikation og vil du mestre portrætfotografiet?


Er din baggrund inden for fotojournalistik, fagfotografi, film/video fotograf, kommunikation eller som SoMe content creator?

Næste hold på Danmarks førende uddannelse i portrætfotografi, Master in Portrait Photography, starter d. 2. april 2025.

Uddannelsen udvikler dine tekniske færdigheder, din personlige stil og din forståelse for fotografiet som et sprog. Som en del af et eksklusivt hold, vil du blive indviet i professionelle metoder og få adgang til revolutionerende værktøjer, der skaber nærvær og intensitet i dine portrætter.

Du kommer til at kunne arbejde sikkert, kontrolleret og kreativt med portrætfotografiet på baggrund af en dyb forståelse for fotografiet, som et kommunikationsmiddel. Du vil også gennemgå en faglig- og personlig udvikling, der gør, at du kan imødekomme branchens krav og sikrer, at du står helt skarpt i forhold til dine konkurrenter.

Tag skridtet til at nå næste niveau, realiser dine fotografiske drømme og bliv en del af denne transformerende uddannelse.

Har du spørgsmål?

>> Book tid til en afklarende samtale her <<

Antal deltagere
10
Hvornår

April 2025-marts 2026

Tryk på pilen under alle datoer, for at se de præcise dage for undervisningen.

Alle datoer - Klik på pilen og se alle dagene
Hvor

Frederiksborggade 20B, 3. th.

1360 København K.

Pris

Samlet pris for hele uddannelsen kr. 54.900 + moms.


Eller betal over:

2 rater betales i 2024 og 2025 à kr. 27.450 + moms

6 månedlige rater à kr. 9.150 + moms

12 månedlige rater à kr. 4.575 + moms

Der er også mulighed for at få skræddersyet en individuel betalingsløsning.

Der findes forskellige muligheder for at opnå støtte og tilskud til forløbet
- se under punktet "Tilskud og betaling" længere nede.

Prisen inkluderer kursusafgift, undervisning af to top professionelle fotografer, lækker frokost på workshopdage med salater og sandwich, eftermiddagssnack, vand, kaffe og the.

Deltager krav

Professionelle fotografer og film/TV fotografer, der ønsker at specialisere sig indenfor portrætfotografiet.

Nyuddannede fotografer, der fra starten af deres karriere vil på next level med deres fotografi.

Kommunikatører og SoMe content creators med minimum 3 års erfaring, der har brug for at dygtiggøre sig professionelt.

Praktisk information

Har du spørgsmål til Master in Portrait Photography eller er i tvivl, om det er noget for dig, så giv et kald på 26 84 40 43 eller skrive en mail til helga@theilgaardacademy.com.

Vi tager en uforpligtende snak med alle interesserede, for at være sikre på at vi er et godt match.

Tilskud og betaling

HER ER HVAD DU FÅR

• Master in Portrait Photography

26 fulde undervisningsdage i vores skønne atelier på Frederiksborggade med to top professionelle og dedikere undervisere over et helt år

• Online undervisningsmateriale

Du får afgang til online undervisningsmateriale på vores medlemsside i form af videoer, opgaver, litteratur og inspirationsmateriale til evigt eje

• 6 individuelle online session

6 gange i løbet af det år, du går hos os får du 1 times individuel online session med sparing og evaluering af dit arbejde

• 6 online livekald

Vi tjekker ind til et samlet gruppekald hver anden måned, så hvis du har nogle spørgsmål har du mulighed for at stille dem

• 12 statuskald

En gang om måneden har vi et kort status kald, hvor vi laver status og evaluering

• 4 ugers online forløb i personsinstruktion med ugentlige mentor livekald

Undervisningen i personinstruktion følges op af et fire ugers intensivt online forløb, der sikrer du får forankret dine metoder og proces

• Lukket FB gruppe

Du får også adgang til vores lukkede netværksgruppe. Så du kommer altså også ind i en gruppe, der kan inspirere dig, motiverer dig og hjælpe dig i løbet af din rejse. Og vi er selvfølgelig også derinde og kan svare på dine spørgsmål.

• Billedplatform

I forbindelse med undervisningen får du adgang til vores billedplatform, hvor du løbende uploader dit arbejde og har overblik over din proces.

• Gæstelærer og foredragsholdere

Vi inviterer en række af branchens dygtigste personer ind til at fortælle om deres arbejde, undervise i deres metoder og inspirere dig til at gå nye veje med dit fotografi.

• Online business modul

Efter du har afsluttet eksamen hos os, får du adgang til et online businessmodul, hvor du trin for trin bliver undervist med videoer, værktøjer og opgaver om, hvordan du opbygger dit fotografiske fundament og forretning.

SAMLET PRIS FOR HELE UDDANNELSEN KR. 54.900 + MOMS

Eller betal over:

2 rater betales i 2024 og 2025 à kr. 27.450 + moms

6 månedlige rater à kr. 9.150 + moms

12 månedlige rater à kr. 4.575 + moms

Der er også mulighed for at få skræddersyet en individuel betalingsløsning.

Prisen inkluderer kursusafgift, undervisning af to fotografer, lækker frokost på workshopdage med salater og sandwich, eftermiddagssnack, vand, kaffe og the.

DET OPNÅR DU PÅ UDDANNELSEN…

Faglig udvikling:

Du udvikler din fotografiske teknik og får en dybere forståelse for fotografiet som et kommunikationsmiddel. Du lærer at mestre forskellige aspekter af portrætfotografiet såsom belysningsteknikker, komposition, posering og iscenesættelse. Dette forhøjer dit faglige niveau og gør dig til en langt mere kompetent fotograf.

 

Personinstruktion og portrættets psykologi:

Du lærer at arbejde med Helga Theilgaards revolutionerende og helt unikke metoderinden for personinstruktion, så du kan skabe nærværende og intense portrætter og formidle præcis den fortælling, du ønsker.

 

Personlig udvikling:

Uddannelsen giver dig en dybdegående forståelse af portrættets psykologiske natur. Gennem intensiv billedevaluering og feedback arbejder vi undervejs med dine blokeringer og udfordringer, hvilket bidrager til din egen udvikling og selvforståelse.

 

Professionel billedbehandling:

Du kommer til at arbejde med vores billedbehandling på en helt ny måde, når en af landets dygtigste billedbehandlere lærer dig, hvordan du bruger PREP metoden, som sikrer hurtige, ensartede resultater i en kvalitet, de fleste kun tør drømme om.

Fortælling og æstetik:

Du lærer at nå helt ind til kernen af den personlige fortælling, der påvirker og berører, og du opnår en øget bevidsthed om æstetik og det visuelle udtryk, hvilket er afgørende for at skabe fængende portrætter.

 

Teoretisk og praktisk erfaring:

Uddannelsen indeholder dels teori, dels en række praktiske øvelser og opgaver. Det gælder for hele holdet, men du vil også få en række individuelle opgaver, der sikrer din fotografiske udvikling og forbedrer dine færdigheder i praksis.

Forretningsudvikling:

Med en dybdegående forståelse for fotografiet og udviklingen af din egen stemme giver vi dig en skræddersyet proces til at opbygge et stærkt forretningsfundament, så du kan skabe dig en succesfuld karriere inden for fotografiet.

 

Netværk:

Du bliver en del af et lille eksklusivt hold og får mulighed for at netværke med ligesindede, der kan blive afgørende for dit fotografiske arbejde fremover. Samtidig får du inspiration til dit eget fotografi i forhold til, hvordan andre fotografer arbejder.

 

Mulighed for videreuddannelse:

Efter gennemførelsen af uddannelsen er der mulighed for at tage overbygning "One-Year Personal Project", hvor du kan realisere et længerevarende personligt projekt.

Modul 1
DIT FUNDAMENT
DIT FUNDAMENT

Vi begynder med at give dig en introduktion til de mange forskellige teknikker og værktøjer, du skal lære at mestre indenfor personinstruktion, billedforståelse, iscenesættelse, belysningsteknikker, komposition og billedbehandling. Værktøjer, som vi kommer til at arbejde med på uddannelsen, og som er helt afgørende at mestre, for at opnå et solidt fundament for dit portrætfotografi.

I dette modul øger vi også din bevidsthed i at se og din måde at tage portrætter på. Og vi ser på, hvorfor portrætfotografiet er på top1-listen over de absolut vigtigste discipliner, du skal mestre som professionelfotograf.

Vi præsenterer en række oplæg og diskussioner omkring fotografiet som kunst og taler om, hvordan psykologiske og sociale mekanismer er afgørende for vores billedopfattelse, og viser en række eksempler på fotografer, der har arbejdet med et personligt udtryk igennem deres fotografi.

Derudover dykker vi ned i billedbehandlingens forunderlige verden, og du bliver introduceret til det specielle workflow, som er grundlaget for, at du kan lave færdige billeder på topniveau. Hurtigt og præcist.

Vi har hele tiden fokus på, hvad du vil fortælle med dit fotografi, og hvordan du når hele vejen fra optagelse til færdigt billede.

I dette modul arbejder du med:

• Hvordan du bliver mere bevidst i arbejdet med at portrætere et menneske

• Metoder til at arbejde med portrættets psykologiske natur

• Kompositorisk opbygning af billedets form og idé

• Posering og iscenesættelse af et menneske

• Introduktion til belysningsteknikker

• Billedbehandling og arbejdet med stil og udtryk

• Praktisk fotografering, øvelser og opgaver undervejs

MODUL 2
PERSONINSTRUKTION
PERSONINSTRUKTION

Personinstruktion er portrætfotografens vigtigste værktøj.

I dette modul går vi i dybden med Helgas helt unikke metoder til at dirigere din portrætperson ind og ud af følelsesmæssige tilstande, så du altid får autentiske, nærværende portrætter der brænder igennem.

Vi fokuserer på de personlige blokeringer, du som fotograf kan opleve undervejs i en fotografering, og du får de redskaber du skal bruge til at overvinde dem.  

Du vil undervejs få stillet en række øvelser og opgaver, så du får prøvet de forskellige metoder af i din egen fotografering. Du får naturligvis feedback på din proces og dine portrætter undervejs.

I Photoshop arbejder vi videre med hvordan du underbygger din fortælling og din oplevelse af det menneske, du har portrætteret, i din efterbehandling af dine portrætter.

I dette modul arbejder du med:

• Bevidstgørelse i arbejdet med at portrættere et menneske

• Metoder til personinstruktion og arbejdet med portrættets psykologiske natur

• Redskaber til det emotionelle rum og tilstande

• Personlige udfordringer og barrierer

• Ansigtsform, kropsbygning og poseringer

• Hvordan du bruger billedbehandling til at understøtte din fortælling

• Fortælling, æstetik og billedforståelse

• Praktisk fotografering, øvelser og opgaver undervejs

MODUL 3
LYS OG BILLEDBEHANDLING
LYS OG BILLEDBEHANDLING

Uden lys intet billede. I dette modul lærer hvordan du bygger dit lys op fra bunden, så du aldrig mere er i tvivl om hvordan du skal belyse dit portræt for at få det helt rigtige udtryk.

Vi har fokus på hvor mange forskellige udtryk du kan opnå med lyset fra et vindue eller en enkelt lampe, blot ved at arbejde med afstande, vinkler og forskellige reflektorer og modifiers. Herfra arbejder vi videre meden række mere avancerede lysteknikker med flere lamper i studiet.

Vi arbejder med dagslys og sætter et studie op udendørs, hvor vi viser dig, hvordan du bruger direkte sollys, skygger og balancering af lys for at opnå det ønskede resultat. Derudover arbejder vi med flash/dagslys og mobilt lys til on-location fotografering, så du opnår en række forskellige belysningsteknikker til at lave det portræt du drømmer om.

Du lærer om det formgivende lys, lysretninger, belysningskontrast og toneseparation, så du kan træffe en række bevidste valg i forhold til at skabe din fortælling, definere din persons karakter og udtrykke din personlige fotografiske stil.

Vi arbejder videre med Photoshop og går helt i dybden med selektive farvejusteringer, retouchering og efterkopiering, og du lærer, hvordan du opsætter og bruger din Wacom og værktøjerne i Photoshop for maksimal effektivitet og  præcision, når du efterbehandler dineportrætter.

I dette modul arbejder du med:

• Lysets magi med beherskelse af lysets udtryk, fortælling og stemning

• Større lys set-up i studiet

• On-location fotografering med mobilt lys

• Avanceret farvejustering og retouchering

• Udvikling af stil og look

• Opsætning og brug af Wacom

• Fortælling, æstetik og billedforståelse

• Praktisk fotografering, øvelser og opgaver undervejs

MODUL 4
PROJEKTUDVIKLING
PROJEKTUDVIKLING

I modul 4 fokuserer vi på at udvikle dit afsluttende projekt til udstillingen. Med udgangspunkt i kunstgrebsmetoden, der er en prisbelønnet kreativ innovationsmetode, der er designet til at skabe udviklingsprocesser, undersøger vi de centrale udfordringer i dit fotografi, så du bliver skarpere på, hvad du skal arbejde med i dit projekt.

Metoden giver dig en bredere, dybere og rigere proces i din idéudvikling og redskaber til at styrke din kreativitet med innovative og professionelle fotografier som resultat.

Med udgangspunkt i din idé til dit projekt får du individuel sparring hos Michael og Helga, der hjælper dig med at udvikle din personlige tilgang til opgaven og klæder dig på med teknisk viden om, hvad der skal til for at kunne komme i mål med dit projekt. Du får overblik, klarhed og en plan for, hvordan du kommer i gang.

I dette modul arbejder du med:

·      Metoder til målsætning og idéudvikling

·      Innovationsproces

·      Styrkelse af din kreativitet

·      Skabe overblik og struktur i processen

·      Udvikling af dit personlige billedsprog og visuelle signatur i dit fotografi

·      Realisering af en udstilling

Modul 5
FORRETNINGSUDVIKLING
FORRETNINGSUDVIKLING

På modul 6 går rejsen dybere ind i kernen af forretningsudvikling og visuel identitet. Du får med et skræddersyet onlineforløb, efter uddannelsen er afsluttet, der sikrer, at du får opbygget et solidt fotografisk fundament og kan synliggøre dig selv i mængden.

Struktur og planlægning er nøgleelementer i forløbet, og du bliver udstyret med værktøjer og teknikker til at skabe overblik og nå dine mål.

Derudover skal du arbejde med at udvikle dit forretningsfundament med produktudvikling, markedsføring, salg og branding.

I dette modul arbejder du med:

·      Fotografisk passion og vision

·      Struktur og planlægning

·      Opbygning af et solidt forretningsfundament

·      Produktudvikling og omsætning

·      Markedsføring og salg

·      Personlig branding

·      Kreativt mindset og bevidsthed

Modul 6
CERTIFICERING
CERTIFICERING

Vi afslutter uddannelsen med en certificering, der giver dig mulighed for at få papir på og markedsføre dig med, at du er Master in Portrait Photography.

Prøven er tredelt – og består af:

• En udstilling med vurdering af ekstern censor

• En online certificeringstest

• Vurdering af indsats, opgaver og udvikling i løbet af året

Du skal bestå alle tre dele for at opnå din certificering.

Det siger deltagere fra tidligere workshops
Kan nu portrættere hvem som helst
Helga som underviser er enormt dynamisk og imødekommende, men også med en god kant. Man får ikke lov til at hvile på laurbærbladene og kommer ud af sin komfortzone. Jeg har fået mange nye værktøjer til at fotografere, og nu føler jeg, at jeg kan portrættere hvem som helst
Simon Skipper
Fotojournalist
Kan hvile i at være fotograf
Jeg føler mig meget mere sikker som fotograf. Jeg føler jeg ER fotograf. Jeg er ikke bange for at fucke op som jeg har været tidligere. Jeg føler virkelig nu at jeg kan hvile i at være fotograf!
Thorleif Ravnbak
Journalist og fotograf
På eliteniveau
Det er på et eliteniveau. Det har ikke været under det, jeg har oplevet på akademiet – det har det bestemt ikke. Det er jo en stor, stor tilfredsstillelse, fordi jeg havde nogle mål, da jeg startede, men jeg har da ikke turde tro på, at det sådan kunne lade sig gøre, sådan helt ud og hele vejen igennem.
Carsten Krogstrup
Billedkunstner
En kæmpe værdi for min virksomhed
Det har været spændende for mig at starte på uddannelsen og gå på et hold med kreativt fokus. I min hverdag som freelancer er jeg meget alene, og det har været godt at indgå i et kreativt samlende miljø over en længere periode med kompetent undervisning. Jeg føler mig bedre rustet til min hverdag som freelancefotograf, og det har en kæmpe værdi for min virksomhed.
Cæciliie Philipa Vibe Pedersen
fotojournalist
Udfordret kreativt og følelsesmæssigt
Det har været en utrolig lærerig uddannelse, hvor jeg er blevet udfordret både kreativt og følelsesmæssigt på, hvordan jeg oplever, skaber og tænker fotografi. Hvis du elsker og brænder for fotografi, for at blive udfordret, for at skabe billeder med en historie og mening, og for at få undervisning, der er på et højt og seriøst niveau, skal du tilmelde dig en workshop.
Linea Hansen Høiby
fotograf
Der findes ikke noget tilsvarende
Uddannelsen har på én gang været spændende, provokerende og grænseoverskridende, men ikke mindst meget, meget lærerig. Det er et år med intens undervisning af to utroligt dygtige undervisere, der skubber, rykker og flytter dig som fotograf. Hvis du har behov for at udvikle dig selv fotografisk, findes der ikke noget tilsvarende.
Jiri Thomas
fotograf
Jeg er gået fra 1 til 1000
Jeg tror, jeg gik fra 1 til 100, da jeg første gang tog en workshop hos Helga. Nu med denne Master i Portrætfotografi er jeg nok nærmere 1000. Undervisningen er spændende og utrolig lærerig på alle fronter, gode opgaver, og efterkritikken er virkelig brugbar. Jeg kan kun anbefale at deltage, hvis man vil videreudvikle sig, flytte sine grænser og ud, hvor man ikke altid kan bunde.
Ingrid Riis
fotograf
THEILGAARD ACADEMY
Om Helga Theilgaard

Jeg er billedkunstner og fotograf og har igennem de seneste 15 år stået bag en række markante landsdækkende udstillinger og bogudgivelser – senest med udstillingerne "I´m here now " og “De Rodløse – vi der er tilbage”.

Derudover arbejder jeg med formidling i kunst og fotografi gennem workshops og foredrag og har hjulpet hundredvis af professionelle, selvstændige og spirende fotografer med at definere deres fotografiske sprog og få succes med deres billeder.

Jeg er uddannet hos Fotograf for Hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana og European Film College.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på

helga@theilgaardacademy.com eller

telefon 26 84 40 43

Om Michael Elmkjær Madsen

Jeg er fotograf og billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop.

Jeg er uddannet fotojournalist og har arbejdet som fotograf i over 20 år for magasiner, forlag og virksomheder.

Sideløbende hermed har jeg specialiseret mig i efterbehandling og retouchering af portrætter og finishing af fine-art prints til museer og udstillinger. Derudover arbejder jeg med egne værker.

Jeg har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på

michael@theilgaardacademy.com  eller

telefon 31 79 94 79

Har du spørgsmål eller er du i tvivl?
Book tid til en gratis samtale!